خانه » برامج التغذیه
برنامج إداره التغذیه
برنامج إداره التغذیه
- مجموعات المواشی: فی هذا الجزء من برنامج التغذیه مدیران، یتم تشکیل مجموعات المواشی وتعیین رمز لکل مجموعه. بالإضافه، من الممکن تعدیل أو حذف مجموعه. إذا لم یتم تخصیص التغذیه لأی من مجموعات الماشیه لأی سبب، فمن الممکن تعطیل مجموعه الماشیه.
- الأعلاف فی هذا القسم، یتم تحدید جمیع الأعلاف المستخدمه فی علف الماشیه وبعض الحالات مثل الماده الجافه، سواء کانت زائده أم لا، ومجموعه وفئه من الأعلاف. إذا کان من الضروری الإعلان عن نقص المخزون بعد وصول کمیه معینه من العلف مسجله فی مستودع العلف، فمن الضروری تسجیل الحد الأدنى لمقدار المخزون عند نقطه الطلب. من الممکن أیضًا تنشیط وإلغاء تنشیط التغذیه فی هذا القسم. یوجد أیضًا عرض للتغذیه بناءً على ما إذا کانت نشطه أو غیر نشطه.
- إجراءات مستودع الأعلاف: تتمثل عملیه مستودع المواد الغذائیه فی تسجیل معلومات دخول المواد الغذائیه إلى المستودع أو مغادرتها. أیضًا فی هذا الجزء من برنامج إداره تغذیه الماشیه، من الممکن التحقق من المعلومات الدقیقه لدخول وخروج کل من الأعلاف المحدده. إذا تم خصم الأعلاف من المستودع لأی سبب، فمن الممکن استخدام رمز الخروج من المستودع بخلاف الاستهلاک. إذا أردنا خصم معلومات الاستهلاک الیومی التی سجلناها من المستودع، فإننا نستخدم قسم نقل التغذیه إلى کاردکس. فی هذا القسم، من التاریخ إلى التاریخ المحدد، یتم حساب جمیع الاستهلاکات المسجله وخصمها من المستودع.
- ترکیز: یستخدم هذا القسم لتحدید مزیج البریمکس والمرکزات. یمکن أن یتکون مزیج البریمکس المسبق من عده خلاصات، بالإضافه إلى الخلاصات، یمکننا أیضًا اختیار مزیج البریمکس المسبق لتحدید الترکیز. من الممکن أیضًا حذف أو تعدیل أو تنشیط أو إلغاء تنشیط أو نسخ المرکّز.
- حصه التموینیه:
- الانخفاض: إذا کانت الأعلاف تعانی من فقدان الوزن، فیمکن تسجیل النسبه المئویه للخساره فی هذا القسم. لاحظوا أن هذا الانخفاض لا یتم خصمه من المستودع وینطبق فقط على التقاریر المأخوذه مع الانخفاض.
- استهلاک: یشتمل هذا الجزء من برنامج إداره تغذیه الألبان علی أجزاء مختلفه مثل تخصیص العلف للماشیه، نموذج التغذیه لکل وجبه، النفایات، مسح الاستهلاک ، الإخراج فی Excel وأیضًا إمکانیه عرض العلف المخصص بطرق مختلفه. لاحظوا أن فی هذا القسم، یتم استخدام استهلاک التغذیه یومیًا ویتم تصفیته إلی تاریخ الیوم افتراضیًا، ویتم عرض معلومات الیوم فقط فی وقت الوصول.
- التعدیل: عند إستخدام TMR، إذا قمتم بتقلیل أی تغذیه فی قائمه تغذیه الخلاط للحظیرات، فیجب تسجیل المعلومات ذات الصله فی هذا القسم.
مانند سرک است اما برعکس عمل میکند یعنی از سرانه دام برداشته میشود
تهیه گزارش های مورد نیار با استفاده از نرم افزار رز
(مثل گزارش خوراک مصرفی در تاریخ مورد نظر، گزارش گردش انبار)
از تمام اطلاعات خوراک، کنسانتره و جیره در این بخش استفاده می شود، برای ثبت مصرف جدید باید اطلاعات
را از روز بعد از ورود آخرین اطلاعات وارد کرد، نکته: قبل از ثبت هرگونه اطلاعات در بخش مصرف باید
تمام اطلاعات مربوط به آن روز در برنامه مدیران وارد شده باشد بعد وارد برنامه تغذیه شویم، تعیین تعداد
دامهایی که قرار است در بهاربندهای مشخص تغذیه شوند، ثبت اطلاعات مربوط به پسماند در بهاربندها و
انتقال به بهاربند دیگر، مقایسه بهاربندهای مدیران و تغذیه و حل مغایرتهای احتمالی با استفاده از کلید
بررسی مصرف، مشاهده جیره های غیر فعال، تهیه فرم خوراک ریز
ثبت اطلاعات مربوط به کنسانتره(فرمول نویس، اقلام موجود در کنسانتره و …)، تعیین مقدار مصرف کنسانتره
توسط دام همچنین تعیین درصد هرکدام از اقلام موجود در کنسانتره، ثبت اطلاعات مربوط به پرمیکس
(پیش مخلوط)، امکان حذف و یا اصلاح کنسانتره هایی که وارد شده(تا قبل از اینکه وارد مصرف شوند)،
کنترل هزینه های مربوط به خوراک در گله، برای محاسبه قیمت تمام شده شیر دسته بندی گله امری ضروری
است برای سهولت در دسته بندی کد گروه دامی برای هر دسته تعریف می شود. کد مورد نظر می تواند با
برنامه حسابداری برای در نظر گرفتن هزینه های قیمت تمام شده مشترک باشد
مشخص ساختن و تعیین کد خوراک ها در گله ، تعیین نقطه سفارش برای هر کدام از خوراک ها
(اعلان اینکه خوراک مورد نظر در انبار رو به اتمام است). تعیین خوراک هایی که به عنوان
سرک استفاده می شوند
وقتی دام های یک بهاربند در مصرف خوراک(مثلا یونجه و یا یک جیره خاص) بیشتر از سرانه تعیین شده احتیاج
داشته باشند در این قسمت وارد برنامه شده و محاسبه می شود.
قسمت انبار خوراک کاملا مجزا از قسمت مصرف است، گزارشات مربوط به مانده خوراک، خرید،
افت و … از این بخش تهیه می شود، وارد کردن خوراک به انبار، تعیین خوراکهایی که برای دام
استفاده نمیشود و برای اموری غیر از مصرف دام از انبار خارج می شود، امکان مشاهده گردش
خوراک و اطلاعات مربوط به آن خوراک، انتقال اطلاعات موجودی از سال قبل، محاسبه قیمت خوراکها
ثبت جزئیات مربوط به جیره(نام جیره، جیره نویس، اقلام به کار رفته در جیره و …)، تعیین مقدار و
درصد مصرف جیره به ازای دام TMRو تعیین مقدار و درصد NTMR، امکام تصلاح و یا حذف جیره
در صورتی که وارد مصرف نشده باشند.
ثبت درصد افت برای برخی خوراک های موجود در جیره مانند سیلوی ذرت و یا یونجه،
مانند سرک است اما برعکس عمل میکند یعنی از سرانه دام برداشته میشود
تهیه گزارش های مورد نیار با استفاده از نرم افزار رز
(مثل گزارش خوراک مصرفی در تاریخ مورد نظر، گزارش گردش انبار)
از تمام اطلاعات خوراک، کنسانتره و جیره در این بخش استفاده می شود، برای ثبت مصرف جدید باید اطلاعات
را از روز بعد از ورود آخرین اطلاعات وارد کرد، نکته: قبل از ثبت هرگونه اطلاعات در بخش مصرف باید
تمام اطلاعات مربوط به آن روز در برنامه مدیران وارد شده باشد بعد وارد برنامه تغذیه شویم، تعیین تعداد
دامهایی که قرار است در بهاربندهای مشخص تغذیه شوند، ثبت اطلاعات مربوط به پسماند در بهاربندها و
انتقال به بهاربند دیگر، مقایسه بهاربندهای مدیران و تغذیه و حل مغایرتهای احتمالی با استفاده از کلید
بررسی مصرف، مشاهده جیره های غیر فعال، تهیه فرم خوراک ریز
ثبت اطلاعات مربوط به کنسانتره(فرمول نویس، اقلام موجود در کنسانتره و …)، تعیین مقدار مصرف کنسانتره
توسط دام همچنین تعیین درصد هرکدام از اقلام موجود در کنسانتره، ثبت اطلاعات مربوط به پرمیکس
(پیش مخلوط)، امکان حذف و یا اصلاح کنسانتره هایی که وارد شده(تا قبل از اینکه وارد مصرف شوند)،
کنترل هزینه های مربوط به خوراک در گله، برای محاسبه قیمت تمام شده شیر دسته بندی گله امری ضروری
است برای سهولت در دسته بندی کد گروه دامی برای هر دسته تعریف می شود. کد مورد نظر می تواند با
برنامه حسابداری برای در نظر گرفتن هزینه های قیمت تمام شده مشترک باشد
مشخص ساختن و تعیین کد خوراک ها در گله ، تعیین نقطه سفارش برای هر کدام از خوراک ها
(اعلان اینکه خوراک مورد نظر در انبار رو به اتمام است). تعیین خوراک هایی که به عنوان
سرک استفاده می شوند
وقتی دام های یک بهاربند در مصرف خوراک(مثلا یونجه و یا یک جیره خاص) بیشتر از سرانه تعیین شده احتیاج
داشته باشند در این قسمت وارد برنامه شده و محاسبه می شود.
قسمت انبار خوراک کاملا مجزا از قسمت مصرف است، گزارشات مربوط به مانده خوراک، خرید،
افت و … از این بخش تهیه می شود، وارد کردن خوراک به انبار، تعیین خوراکهایی که برای دام
استفاده نمیشود و برای اموری غیر از مصرف دام از انبار خارج می شود، امکان مشاهده گردش
خوراک و اطلاعات مربوط به آن خوراک، انتقال اطلاعات موجودی از سال قبل، محاسبه قیمت خوراکها
ثبت جزئیات مربوط به جیره(نام جیره، جیره نویس، اقلام به کار رفته در جیره و …)، تعیین مقدار و
درصد مصرف جیره به ازای دام TMRو تعیین مقدار و درصد NTMR، امکام تصلاح و یا حذف جیره
در صورتی که وارد مصرف نشده باشند.
ثبت درصد افت برای برخی خوراک های موجود در جیره مانند سیلوی ذرت و یا یونجه،