مدیران

طرح سامان دهی گاوداری ها

این مطلب را به اشتراک بگذارید

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

 

مقدمه

طرحی که در پیش رو دارید طرحی است که در سال ۱۳۸۴ توسط گروه مدیران مطرح و تا پاییز و زمستان ۸۴ بررسی روی آن با همکاری تحلیلگران داخلی شرکت ادامه پیدا کرد.         
در پاییز ۱۳۸۴ این طرح در راستای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز مرکز اصلاح نژاد به شرکت تعاونی وحدت اصفهان ارائه گردید و پس از مذاکرات انجام شده در زمستان سال ۱۳۸۴ ، با همکاری شرکت تعاونی وحدت و درقالب یک قرارداد، اجرای طرح آغاز گردید و این شرکت بعنوان پایلوت اجرایی انتخاب گردید.   

طرح مذکور علاوه بر تأمین نیازهای مختلف اطلاعاتی در بخشهای مختلف می تواند باعث کاهش هزینه های سیستم ها و حرکت به سوی دولت الکترونیکی باشد.          

نیاز اطلاعاتی    

همانگونه که می دانید بشر از دیر باز به گرد آوری اطلاعات پرداخته است. این اطلاعات همواره بصورت تجربیاتی که پیران در اختیار داشته اند از نسلی به نسل دیگر انتقال پیدا می کرد. پس از اختراع کاغذ تغییر شکل ثبت اطلاعاتی اتفاق افتاد، و باعث گردید که بتوان با وجود بلایای ویرانگری همچون حمله اقوام به یکدیگر و یا حتی وجود بحث هایی همچون تعدد زبان و یا تعدد نحوه ثبت گرد آوری اطلاعات ادامه پیدا کند اما بصورتی که بتواند در مقابل بلایای طبیعی و یا مسائلی که باعث تخریب اطلاعات می گردد دوام بیاورد. پس از اختراع دستگاههای همچون گرامافون، ضبط صوت و یا فیلم ، آرام آرام نحوه ثبت اطلاعات بصورت مطمئن تر و کم حجم تر پیش رفت.   

پس از آن در قدم بعدی با اختراع کامپیوتر محققان توانستند از اطلاعاتی که گردآوری می شد بسادگی و با سرعت بیشتری نتایج مورد نیاز خود را بگیرند و زمان های طولانی پردازش اطلاعات را کاهش دهند.   

با اختراع اینترنت سادگی تبادل اطلاعات از هر نقطه به نقطه ای دیگر فراهم شد و در نهایت به ابداع رشته IT در مورد اطلاعات منجر شد که هدف اصلی آن پیاده سازی زمینه های تولید، کنترل و انتقال اطلاعات می باشد       .

اما چرا؟ چه دلیلی وجود داشت که اینگونه بشریت برای اطلاعات و گردآوری، پردازش ، انتقال و کنترل صحت آن ارزش قائل شود. دلایل این همه سرمایه گذاری در زمینه اطلاعات را می توان در           
۱. پویایی انسان بسمت بررسی حدسهای جدید برای روش زندگی         
۲. نتیجه گیری از وقایع ثبت شده      
۳. بررسی سابقه عوامل مختلف در نتیجه حاصله        
۴. تعیین ضرائب مطمئن تر به ازای هریک از عوامل در آینده         
دنبال نمود

شناسایی اطلاعات        

همانطور که می دانید بررسی عوامل موثر اطلاعاتی هر رشته ای می بایستی از طریق همکاری و مشورت با متخصصان همان رشته صورت گیرد. شرکت مدیران از ابتدای امر با توجه به اطلاعاتی که از مشاوره با اساتید بسیار گرانقدر دامپروری ایران بدست آورده بود شروع به بررسی یک ساختار پایه برای ثبت اطلاعات مربوط به گاوداری ها نمود.     

در ابتدا امر به نظر می رسید که این اطلاعات ساده باشد و حتی نیازهای اطلاعاتی و خروجی ها نیز بنظر ساده می رسید. بر اساس مقدمات اولیه Base‌ اطلاعاتی بنا شد که در سال ۷۸ باعث گردید نرم افزاری برای ثبت و کنترل این اطلاعات تهیه شود، اما بلافاصله پس از عرضه این نرم افزار متوجه شدیم که نیاز اطلاعاتی فراتر از آن چیزی است که در بررسی های اولیه بدست آمده بود. بنابراین با چرخشی دوباره و در عرض چند سال تحقیق و مشورت مجدد بنیان یک سیستم را نهادیم که در واقع با توجه به مسائل روز قابل انعطاف باشد، که علاوه بر ثبت اطلاعات کلیدی قبلی نکات جدیدی را نگهداری نماید. علاوه بر آن ابزار ساده و در عین حال کارآمدی را برای توسعه دهندگان فراهم کردیم.   

وسعت اطلاعات  

تصور اینکه در مورد یک موضوع خاص (مانند دام )می توان بازه ثابتی از اطلاعات را مورد مصرف قرار داد اشتباه محض است. بنظر می رسد اگر بتوانیم شیء مورد مصرف را بعنوان یک دایره کوچک فرض کنیم و همین طور ۱۰ تا ۲۰ برابر شیء هدف، بازه اطلاعاتی وجود دارد که می توان با ثبت آنها امکان اتصال این شیء اطلاعاتی را به دیگر اشیاء اطلاعاتی فراهم نمود. به شکل زیر دقت کنید        

  حال اگر دوایر را به عنوان مجموعه واحد فرض کنیم این مجموعه واحد می تواند یک یا چند اشتراک اطلاعاتی با دیگر مجموعه ها داشته باشد بنابراین با تجمع این اشتراک ها می توان به مرکز اطلاعاتی آن رسید به شکل زیر دقت کنید      

 ساده ترین ایده هایی که از دو شکل فوق می توان دریافت نمود اینست که          
۱. حجم اندک اطلاعات همواره در مرکز اطلاعات بر اثر تجمع به وسعت قابل توجهی می رسد
۲. در مرکز اطلاعات می بایستی بتوان هریک از مجموعه ها را به تفکیک در اختیار داشت
۳.انتقال اطلاعات از مجموعه ها به مراکز با توجه به حجم آنها می بایستی سرعت خوبی داشته باشد          
۴. بدلیل تنوع فرهنگی مجموعه های اطلاعاتی می بایستی ساده ترین روش برای پیاده سازی عملیات انتقال طراحی شود.    

کلیات     

کلیات این طرح رامی توان در ۳ رکن اصلی خلاصه نمود 
۱. منبع اطلاعاتی اصلی در مبدأ اطلاعات می باشد.    
۲.یکسان سازی بستر ثبت و نگهداری اطلاعات باعث ایجاد سهولت در کنترل و استفاده از اطلاعات می شود. 
۳. هزینه انتقال اطلاعات (زمان / ابزار / پرسنل / حجم … ) باید در حد قابل قبول باشد.

شرح هریک از موارد را می توان بصورت زیر خلاصه نمود:            
۱. در واقع بزرگترین نیازها در خود دامپروری ها اتفاق می افتد. بنابراین قاعده اول می بایستی ابزار و وسایل کامل را برای ثبت اطلاعات و کنترل در گاوداری ها فراهم نمود.
این ابزار می تواند ابزار اتوماتیک همچون ابزار اتصال به دستگاههای اطلاعاتی و یا ابزار ورود اطلاعات دستی مانند کامپیوتر و یا ابزار ارائه دهنده اطلاعات مانند موبایل باشد. کار روی تک تک بخشها به معنای راحتی در ثبت اطلاعات و یا بازیابی آن می باشد.       

 ۲.با توجه به پراکندگی نرم افزارها و پراکندگی حتی نوع کارت های ثبت مشخصات مورد استفاده و حتی پراکندگی قوانین مربوط به استفاده از اطلاعات هیچگاه نمی توان به یک نظام واحد رسید. این نظام واحد همواره بایستی از طریق یکدست کردن قوانین و بسترهای پیاده سازی و حتی زمانهای ثبت اطلاعات انجام گیرد. در غیر اینصورت نیاز به تحمل فشار بسیار بالا برای بدست آوردن ساده ترین نتایج می باشد.
با بررسی پایلوت اجرایی خود، متوجه شدیم که این شرکت اطلاعات موجود در نرم افزارهای مختلف را پس از جمع آوری در یک نرم افزار به صورت متمرکز ثبت می کند و پس از آن یکدست کردن اطلاعات در محل شرکت انجام می گردد. که با توجه به قاعده اول طرح نیاز بود که یکسان سازی نیز انجام شود که مورد استقبال مسئولین این شرکت قرار گرفت و الزام در یکسان سازی نرم افزار باعث شد بتوانیم این فشار بسیار شدید را از شرکت وحدت برداریم.          

۳.با توجه به بررسی وضعیت موجود متوجه شدیم که پایلوت اجرایی ما همواره با ثبت اطلاعات در کاغذها و یا خروجی ها عمل ثبت اطلاعات را بصورت دستی انجام می دهد. بدین معنا که یک مأمور موظف بوده بصورت مداوم اطلاعات را از اعضاء‌دریافت و به شرکت تعاونی انتقال دهد.            
در انتقال اطلاعات بحث انتقال مستقیم از کامپیوتر به کامپیوتر مطرح شد. با توجه به یکسان بودن نرم افزارهای مبدأ و مقصد انجام عمل راحت تر صورت می گرفت . بدین معنا که از طرف شرکت جمع آوری کننده اطلاعات با یک تماس می توان اطلاعات را از کامپیوتر هدف دریافت کرد.   

فوائد اجرایی این عمل بصورت زیر می توان عنوان گردد: 
· عدم نیاز به یادگیری دامدار در انتقال اطلاعات
· عدم صرف هزینه بالا برای انتقال اطلاعات     
· اطمینان به اطلاعات انتقال یافته     
· سرعت بالای انتقال اطلاعات نسبت به گذشته         

در جهت بهبود این انتقال و غلبه بر مشکلاتی همچون کنترل های امنیتی کامپیوتر هدف و نیز کنترل مداوم مشکلات در مرحله بهبود به جای روش مستقیم در فاز بعدی از یک روش دارای واسطه استفاده شد.   

مزایای طرح  :

مزایای کلان  

· سامان دهی به نحوه ثبت و انتقال اطلاعات در گاوداری ها، تعاونیها ، اتحادیه ها و مراکز اصلاح نژاد  
· پیشبرد فعالیتهای گاوداری و مراکز و تعاونیهای مرتبط ، در جهت استقرار دولت الکترونیک
· کاهش انجام فعالیتها بر روی کاغذ    ( Paper Less )   
· کاهش هزینه ها در کلیه قسمتهای جمع آوری و ثبت اطلاعات  
· کاهش زمان درانجام عمل انتقال اطلاعات    
· عدم نیاز به ثبت مجدد اطلاعات جمع آوری شده در مراکز و تعاونیها        
· کاهش خطا در اطلاعات به دلیل عدم تأثیر نیروی انسانی در ثبت مجدد اطلاعات  
· کاهش کار پردازش و دسته بندی اطلاعات    
· عدم نیاز به اختصاص فضای فیزیکی بالا برای نگهداری اطلاعات گاوداری ها در مرکز و تعاونیها          
· امکان ارسال اطلاعات مورد نیاز به گاوداران   
· مدیریت مناسب در سطح کشور و استانها به دلیل یکنواخت بودن و بروز بودن اطلاعات

      
مزایای خرد     

· افزایش قدرت خرید برای کلیه گاوداری ها بدلیل کاهش قیمت در خرید انبوه متولی طرح
· خطای موجود در اطلاعات تنها به خطاهای ورود اطلاعات در گاوداری مربوط می شود
· اطلاعات ثبت شده در گاوداری به راحتی توسط تعاونی ها و مرکز قابل استفاده می باشد · دریافت سریع اطلاعات توسط دامداران از مراکز اطلاعاتی      
· دریافت رهنمودهای مدیریتی و مشاوره ای بدون حضور مشاوران       

    

بیشتر بخوانید

شاخص جامع برای گاوها

طراحی یک شاخص جامع برای گاوها

طراحی یک شاخص جامع برای گاوها       می‌دانید که هر گله از تعدادی گاو تشکیل شده است و هر گاو خصوصیات منحصر به

مدیریت را با مدیران تجربه کنید

پیشرو در نرم افزارهای مدیریت دامپروری