بررسی اثر برخی عوامل مؤثر بر تلفات گوساله های ماده

این مطلب را به اشتراک بگذارید

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 بررسی اثر برخی عوامل مؤثر بر تلفات گوساله های مادهافزایش مرگ و میر در گوساله ها و تلیسه ها علاوه بر کاهش ظرفیت جایگزینی در گله و اثر بر پیشرفت ژنتیکی، موجب افزایش نگرانی ها در مورد سلامت و آسایش حیوانات و تحمیل خسارت اقتصادی فراوان به دامداران می شود. در واقع میزان تلفات واحد بعنوان شاخصی از رعایت بهداشت در دامداری می باشد. لازم به ذکر است سلامت گوساله ها در زمان تولد شدیدا مرتبط با نرخ مرگ و میر در گله می باشد.

به طور کلی فراوانی مرگ و میر در کشورهای مختلف مقادیر متفاوتی را نشان می دهد. بخشی از تفاوت موجود میان کشورها به دلیل تلفات در مدیریت، شرایط آب و هوایی، برنامه های بهگزینی (هانسن و همکاران ۲۰۰۳) و همچنین، عامل ساختار ژنتیکی جمعیت را می توان برشمرد.

اکثر مطالعات نشان داده، بالاترین احتمال مرگ و میر در طول ۲ ماه پس از تولد می باشد (گالیکسن و همکاران ۲۰۰۹) و بیشترین درصد مرگ و میر گوساله ها در اثر اسهال های باکتریایی، ویروسی و بیماریهای تنفسی می باشد. یکی از مهمترین عوامل پیشگیری از بالا رفتن درصد مرگ و میر، استفاده از میزان کافی کلستروم می باشد. مقدار ایده آل مصرف بین ۴ الی ۵ لیتر در ۶ ساعت اول است. عوامل متعددی بر سلامت گوساله ها در زمان تولد تاثیر می گذارد. به عنوان مثال گوساله مادران با تغذیه ناکافی در اواخر دوره آبستنی و یا گوساله های حاصل از زایش های سخت و طولانی در زمان تولد،‌از قدرت زنده مانی کمتری به ویژه در اوایل زندگی برخوردار می باشند. اغلب سخت زایی منجر به تشدید اختلالات متابولیکی، تنفسی و اسیدوز در زمان تولد می شود. اسیدوز در زمان تولد ممکن است بر جذب ایمونوگلوبولین آغوز اثر ممنفی داشته باشد.

آیدی تلگرام مدیران:@ModiranCo

اینستاگرام : @modiran_34401105

شماره تماس : ۰۳۱-۳۴۴۰۱۱۰۵-۳۴۴۰۱۳۹۳

 

بیشتر بخوانید

مدیریت را با مدیران تجربه کنید

پیشرو در نرم افزارهای مدیریت دامپروری