مدیران

کشاورزی چیست و لزوم استفاده از نرم افزار کشاورزی مدیران

این مطلب را به اشتراک بگذارید

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

تاریخچه

از آنجا که قدمت کشاورزی به ۱۰٬۰۰۰ سال پیش بازمی‌گردد دارای گستره وسیعی در سراسر جهان می‌باشد. توسعه کشاورزی باعث افزایش جمعیت بشر به نسبت جمعیت در شرایط شکارچی-گردآورنده گردید.

کشاورزی به طور مستقل در بخش‌هایی از کره‌ی زمین آغاز گردید و شامل دامنه متنوعی از گیاهان بود. دست‌کم ۱۱ منطقه جدا در دنیای قدیم و دنیای جدید به عنوان مرکز تنوع یا مرکز مبدأ شناخته‌شده‌اند. دانه‌های وحشی از حدود ۱۰۵٬۰۰۰ سال پیش جمع‌آوری و به عنوان خوراک مصرف گردیدند.

تاریخچه کشاورزی در ایران

ایران از نخستین کشورهای جهان است که در آن کشاورزی و زراعت آغاز گردیده‌است. در قرن اول پیش از میلاد ایرانی‌ها همه درختان میوه‌ای که در یونان کشت می‌شده (به استثنای زیتون) کشت می‌کرده‌اند.

با هجوم اسکندر کشاورزی ایران رو به زوال گذاشت و بسیاری از مزارع از بین رفت و این وضع تا زمان به حکومت رسیدن اردشیر بابکان ادامه یافت. ساسانیان به بازسازی قنات‌ها و تشویق و گسترش کشاورزی، باغبانی و دامپروری پرداختند.

پس از ساسانیان تا حمله مغول، کشاورزی ایران به تناوب دچار رکود (در زمان بنی امیه) و پیشرفت (در زمان بنی عباس و حکومتهای محلی) گردید. دانشمندان این سرزمین در خلال مطالعه دربارهٔ ویژگی دارویی گیاهان به امور کاملاً فنی نیز می‌پرداختند و دستگاه‌هایی برای بهره‌برداری از آب تهیه دیدند که از آن جمله می‌توان چرخ چاه خودکار را نام برد.

تعریف کشاورزی

کشاورزی یعنی تولید مواد غذایی، علوفه، الیاف و دیگر محصولات مورد نیاز بشر از راه کاشت گیاهان و پرورش حیوانات اهلی است. در ادامه درباره کشاورزی بیشتر میخوانیم. با دانشچی همراه باشید.

کشاورزی شامل طیف وسیعی از تخصص‌ها و فنون، از جمله راه‌هایی برای گسترش زمین‌های مناسب برای زراعت گیاه، حفر کانال‌ها و فرم‌های مختلف آبیاری می‌باشد.

اهمیت

در دنیای امروز با نگرانی‌های موجود و کمبود منابع، نیاز است تا کشاورزی را به سوی کشاورزی پایدار (مثلاً کشاورزی زیستی) یا کشاورزی فشرده (مثلاً صنعتی) پیش ببریم تا بتوانیم نیازها را در آینده برطرف نماییم.

زراعت مدرن، اصلاح نباتات، سموم، دفع آفات و کود و پیشرفت‌های تکنولوژیک به شدت باعث افزایش بازده محصول می‌شوند ولی باید در نظر داشت که این محاسن در کنار عیوبی چون آسیب گسترده زیست‌محیطی و اثرات منفی سلامت انسان حاصل می‌شوند.

شیوه‌های مدرن در دامپروی نیز به همین گونه‌است یعنی با افزایش تولید گوشت ما مشکلاتی چون ستم به حیوانات و تبعات بهداشتی ناشی از آنتی بیوتیک ها، هورمون رشد، و سایر مواد شیمیایی که معمولاً در تولید گوشت‌های صنعتی استفاده می‌شود را داریم.

عوامل موثر در کشاورزی

در کشاورزی عوامل طبیعی و عوامل انسانی موثر هستند. عوامل طبیعی شامل:

◊ خاک

نوع خاک قطعا در رشد گیاهان تاثیر دارد. خاکی که برای کشاورزی مناسب است، معمولا از ذرات ماسه، گیاخاک و رس تشکیل شده است. خاکی را حاصلخیز می گویند که سبب رشد بیشتر گیاه می شود.

حاصلخیزی خاک در واقع به معنی میزان توانایی خاک در پرورش دادن گیاهان است که به طور غیر مستقیم یا مستقیم در تولید غذای انسان ها نقش دارند. حاصل خیز بودن خاک به عوامل متعددی بستگی دارد، این عوامل عبارتند از وجود املاح، آب، اسیدی یا قلیایی بودن خاک، و هم چنین وجود موجودات ریز و ذره بینی در خاک.

◊ آب و هوا

هر محصولی آب و هوای خاص خود را نیاز دارد. مثلا برای کشت پنبه احتیاج به آب و هوای مرطوب است ولی انار در آب و هوای خشک و خرما در مناطق گرم کشت می شود. گاهی مواقع مناطقی که خاک شور دارند جزء مناطق کشاورزی به حساب نمی آیند ولی حتی در ان مناطق هم می توان محصولاتی با ارقام مقاوم به شوری کشت کرد.

و گاهی با احداث گلخانه در مناطقی با آب و هوای نامناسب یا در زمستان می توان محصولات خوبی تولید کرد. در کل منطقه ای برای کشاورزی خوب است که علاوه بر نور کافی، خاک غنی از مواد معدنی مفید و آب وهوای مناسب داشته باشد. که همه اینها باز به نوع محصول، سازگاری و مقاومت آن بستگی دارد.

◊ آب

در مناطق خشک مانند کشور ما، آب‌ های آبیاری معمولاً کیفیت نا مطلوبی دارند. منظور از کیفیت آب ، مطلوب بودن آن برای مصرف است. آب در مواردی از جمله کشاورزی، باغبانی، آشامیدن و صنعت مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

لذا چنان چه آب برای باغبانی و پرورش گیاهان زینتی مناسب و مطلوب باشد دارای کیفیت مناسب است. خطرات ناشی از شور یا سدیمی شدن خاک را می توان به سادگی از روی کیفیت آب و بر اساس مقدار و نوع نمک های موجود در آن پیش بینی نمود. لذا بدون انجام آزمایش های کیفی آب نباید آن را در طرح های آبیاری به مصرف رساند.

در عوامل انسانی نیز این شرایط باید برقرار باشد تا یک کشاورزی موثر و هدفمندی انجام شود: نیروی کار ،ابزار و وسایل، سرمایه و مواد.

 

 

نرم افزار کشاورزی مدیران با هدف جامعیت بخشیدن به یکپارچگی اطلاعات در حوزه تولید طراحی شده است، این نرم افزار قابلیت پیاده سازی و اجرا در رشته فعالیتهای مختلف از جمله باغ، زراعت، گلخانه و شیلات را دارا می باشد. در مجموعه های بزرگ تولیدی که شامل شرکتهای مادر و زیر مجموعه ها می باشند شرکتهای مادر قادر به مشاهده، پیگیری، گزارشگیری و حتی ورود اطلاعات می باشند. بخش اطلاعات پایه بصورت مجتمع و سراسری تعریف  شده است و امکان گسترش به آیتمهای بروز را بصورت اتوماتیک دارد.

اطلاعات پایه شامل رشته فعالیت، مراحل عملیات،‌ عملیات، نهاده ها، قطعات، منابع آب، ماشین آلات، ابزارهای اتصالی و پرسنل می باشد. برای شروع کار نیاز به تعریف برنامه ریزی بودجه می باشد پس از آن مشخص می شود برنامه ریزی برای چه قطعاتی در نظر گرفته شده است. و تا انتهای برنامه ریزی کلیه عملیات روزانه انجام شده برای هر بخش وارد می شود. در این بخش بصورت فاصله های زمانی امکان گزارش گیری از کارکرد افراد، ماشین آلات و منابع وجود دارد همچنین امکان نمایش کلیه عملیات انجام شده در یک روز برای محصولات مختلف وجود دارد.در صورتیکه برنامه ریزی به هر نحوی دچار خسارت شود امکان ورود اطلاعات خسارت و میزان خسارت وجود دارد. همچنین در پایان برنامه ریزی امکان انحراف از بودجه و بازدهی آن محاسبه و مشخص می شود.

در بخشهای دیگر امکان ثبت آزمایشهای آب، خاک، برگ و همچنین اطلاعات هواشناسی وجود دارد.

 
شرکت مدیران تحلیلگر سپاهان 
تولید کننده نرم افزار های تخصصی حوزه دامپروری و کشاورزی 

تلگرام : @Modiran8 ، @ModiranCo
اینستاگرام : @modiran_34401105
شماره تماس دفتر : ۰۳۱-۳۴۴۰۱۱۰۵ – ۳۴۴۰۱۳۹۳
واتساپ : ۰۹۳۳۲۹۸۷۲۱۴

بیشتر بخوانید

شاخص جامع برای گاوها

طراحی یک شاخص جامع برای گاوها

طراحی یک شاخص جامع برای گاوها       می‌دانید که هر گله از تعدادی گاو تشکیل شده است و هر گاو خصوصیات منحصر به

مدیریت را با مدیران تجربه کنید

پیشرو در نرم افزارهای مدیریت دامپروری