توجه ویژه به پرورش گوساله های جایگزین اساس کار یـک گاوداری موفق است. با تمرکز بر کار گوساله و بررسی عوامل بیماری زا می توان گوساله های جایگرین مناسبی داشت. از جمله بیماری گوساله ها اسهال، سپتی سمی یا عفونت خونی باکتریایی و پنومونی باکتریایی یا ویروسی هستند که شمار بزرگی از گوساله ها را مبتلا می کنند. عفونت خونی باکتریایی با عامل ای_کولای بیشتر با عفونت روده ای و یا عفونت ناف در ارتباط است لذا قوطه ور کردن بند ناف در مواد ضدعفونی جهت کاهش این بیماری می تواند موثر باشد. همچنین برای پیشگیری از عفونت خونی باکتریای اغلب با مدیریت آغوز قابل کنترل است . گوساله هایی که آغوز به اندازه کافی و یا اصلا دریافت نمی کنند احتمال درگیری با باکتری ای_کولایی در آنها افزایش پیدا می کند و این باکتری فرصت پیدا می کند تا به سرعت از سرتاسر روده کوچک وارد غدد لنفاوی و گردش خون گوساله شود.
در رابطه با بیماری عفونت خونی با عامل سالمونلا، شیوع بیماری اغلب به خاطر تغذیه گوساله ها با شیر پاستوریزه نشده و یا درست کار نکردن دستگاه پاستوریزه شیر اتفاق می افتد. علاوه بر این باید از آلوده نشدن محیط و خوراک آنها توسط مگس و جوندگان اطمینان حاصل کرد.
بیماری پنومنی به ندرت در گوساله های زیر ۳۰ روز پیش می آید و. بیشتر عفونت های تنفسی در ۳۰ تا ۱۲۰ روزگی خودش را نشان می دهد. برای جلوگیری از شیوع گسترده بیماری تنفسی باید عوامل بیماری زا را به درستی شناسایی کرد. اغلب، شیوع این بیماری ها نتیجه مشکلاتی است که هنگام اجرای واکسیناسیون در گروهی از گوساله ها پیش می آید.
به طور کلی برای داشتن گوساله های سالم علاوه بر تغذیه اغوز در ۲۴ ساعت ابتدای زندگی دادن یک جیره متعادل به گوساله های در حال رشد به فعالیت مناسب سیستم ایمنی کمک می کند. همچنین در صورت مبتلا شدن دام لازم است آنتی بیوتیک مناسب تجویز و پروتکل درمانی را به درستی اجرا کرد تا عامل بیماری زا به طور کلی از بین برود و باعت مقاومت آنتی بیوتیکی نشود.
تلگرام : @Modiran8 ، @ModiranCo
اینستاگرام : @modiran_34401105
شماره تماس دفتر : ۰۳۱-۳۴۴۰۱۱۰۵ – ۳۴۴۰۱۳۹۳
واتساپ : ۰۹۳۳۲۹۸۷۲۱۴