مدیران
جستجو
جستجو
Close this search box.

تاثیر ژنتیک بر گیرایی

این مطلب را به اشتراک بگذارید

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

اکثر ناهنجاری های ژنتیکی در گاوهای شیری توسط ژن های مضر مغلوب کنترل می شود. بنابراین به منظور جلوگیری از نرخ گیرایی پایین و تلفات جنینی در گاوهای شیری لازم است که در ارتباط با هاپلوتایت ها و اثرات منفی آنها اطلاعات لازم را کسب کنیم. پیشرفت های ژنومی حاصل شده موجب تعیین هزاران هاپلوتایپ بر روی کروموزم ها با ارتباط مثبت، خنثی و یا منفی با صفات تولیدی، تیپ و سلامت و باروری شده است. تعداد ۶ هاپلوتایپ با اثر منفی بر باروری در نژاد هلشتاین شناخته شده و به صورت HH1, HH2, HH3, HH4, HH5 و HH6 نامگذاری شده اند. محققین بر این باور هستند که هر یک از این ۶ نوع هاپلوتایپ در حالت ژنوتیپ هموزیگوت می توانند موجب مرگ و میر در دوره جنینی شوند. به این ترتیب در یک گله اثرات آن می تواند به صورت عدم گیرایی گاو ماده، روزهای باز طولانی تر و نرخ گیرایی پایین و سقط مشاهده شود.

ژن CVM به عنوان یکی دیگر از دلایل سقط در گاوهای هلشتاین ذکر شده است. این ژن موجب نقص ژنتیکی در اواسط تا اواخر دوره بارداری و در موارد نادر مرده زایی می گردد. یکی دیگر از عوامل ژنتیکی سقط و مرده زایی که در سال ۲۰۱۱ شناخته شد ژن Brachyspina  (BY) است. این ژن موجب نقایص ژنتیکی و ناهنجاریی همچون تشکیل اندام های بدن جنین به صورت غیرعادی و بنابراین سقط می شود. سقط خصوصا در اواخر باروری زیان اقتصادی قابل توجهی را به گله تحمیل می نماید. میزان خسارت ناشی از سقط بسته به زمان وقوع سقط، تفاوت در عملکرد گاو، قیمت و تصمیم گیری های مدیریتی برای پرورش و جایگزینی متفاوت است.

از دیگر هاپلوتایپ های مضر در گاو هلشتاین می توان به هاپلوتایپ HCD اشاره نمود که مرتبط با کمبود کلسترول است.. برخلاف هاپلوتایپ های مرتبط با باروری که موجب تلفات در دوره جنینی می شوند، هاپلوتایپ HCD  منجر به تلفات گوساله در سنین اولیه عموما قبل از شیرگیری می شود.

 

شرکت مدیران تحلیلگر سپاهان 

تلگرام مدیران : @ModiranCo

اینستاگرام : @modiran_34401105

شماره تماس : ۰۳۱-۳۴۴۰۱۱۰۵-۳۴۴۰۱۳۹۳

 

بیشتر بخوانید

دامپروری هوشمند

بازدید اعضای فناور کمیته دامپروری هوشمند از گاوداری صنعتی علینقیان | گامی نو در مسیر نقشه راه فناوری دامپروری

بازدید اعضای فناور کمیته دامپروری هوشمند از گاوداری صنعتی علینقیان | گامی نو در مسیر نقشه راه فناوری دامپروری   در تاریخ ۱۴۰۴/۰۲/۰۱ اعضای فناور

راهکارهای دامپروری هوشمند

راهکارهای دامپروری هوشمند (بخش ۲)

همانگونه که قبلا عنوان گردید شناخت صنعت به عنوان مقدمه ، می تواند باعث دقت در حرکت گردد. در بخش دوم گزارش ادامه شناخت را

راهکارهای دامپروری هوشمند

راهکارهای دامپروری هوشمند (بخش ۱)

  با توجه به اهمیت هوش مصنوعی در ساختار انواع مدیریت و با توجه به نیاز  اطلاعاتی کشور برای آموزش مدل های هوش مصنوعی ،

مدیریت را با مدیران تجربه کنید

پیشرو در نرم افزارهای مدیریت دامپروری