مدیران

اصلاح ن‍ژاد یکی از ارکان مهم صنعت پرورش گاو شیری

این مطلب را به اشتراک بگذارید

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

هدف اصلی اصلاح نژاد و بهبود ژنتیکی، افزایش سودآوری واحد تولیدی از طریق تولید گاوهای سودآور می باشد. یک گاودار ماهر می داند که تنها افرایش تولید شیر  باعث افزایش سود نیست. در حقیقت یک گاو مجموعه ای از صفات مختلف است که ترکیب آنها با یکدیگر سود گاو را رقم می زند. سود در همه سیستم های تولیدی رابطه مستقیم با درآمد و رابطه معکوس با هزینه دارد. این که ما تنها به دنبال تولید گاوهای باشیم که صرفا تولید بالایی داشته باشند سود ما را تضمین نخواهد کرد. تلیسه های باعث سودآوری در گله می شوند که علاوه بر پتانسیل خوب برای تولید شیر، در دوران تولید کم هزینه بوده و ماندگاری خوبی در گله داشته باشد. صفات زیادی نظیر: امتیاز سلول های بدنی، ترکیب پستان، ترکیب دست و پا، ماندگاری، باروری، اندازه بدن و آسان زایی وجود دارند که سود را تحت تاثیر قرار می دهند.  

درصد آبستنی دختران (DPR) برای نخستین بار در فوریه ۲۰۰۳ جهت تولید گاوهای بدون مشکل طراحی شده است و با آن می توان میزان باروری گروه های دختری گاوهای نر را اندازه گیری نمود. درصد آبستنی دختران به دفعات به همراه صفاتی نظیر طول عمر تولیدی، امتیاز سلول های بدنی و آسان زایی پدران و دختران و همچنین صفات سلامت و شایستگی ذکر می شود. این صفت کمک می کند تا بدانیم کدام گاو واقعا از بهره وری بالایی برخوردار است. بعضی از گاوهای نر دارای دخترانی هستند که به طور مداوم قدرت آبستن شدن بهتری دارند. مزایای آنها بسیار بوده و شامل هزینه کمتر تولیدمثل، تولیدشیر بیشتر در اوج تولید و نیز تولید حیوانات جایگیزین بیشتر می باشد.

 

 

 

آیدی تلگرام : @ModiranCo

اینستاگرام : @modiran_34401105

شماره تماس : ۰۳۱-۳۴۴۰۱۱۰۵

بیشتر بخوانید

سمینار مدیران آینده در دانشگاه اردکان

سمینار مدیران آینده در دانشگاه اردکان

سمینار مدیران آینده در دانشگاه اردکان به دعوت دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه دولتی اردکان و با همراهی شرکت مدیران سمینار دامپروری هوشمند در

مدیریت را با مدیران تجربه کنید

پیشرو در نرم افزارهای مدیریت دامپروری