نژاد شاروله یکی از قدیمی ترین نژادهای گاوهای گوشتی فرانسوی است که در اواسط قرن ۱۸ به وجود آمد. این نژاد در منطقه شاروله در مرکز فرانسه توسعه یافته است. مقبولیت بالای این نژاد باعث شد که، این نژاد به عنوان یکی از مهمترین نژادهای فرانسه شناخته شود . البته راندمان پایین گونه شیری مانع از افزایش مقبولیت این نژاد شد ، اما این نژاد به عنوان یکی از بهترین گونه گوشتی شناخته میشود.
از خصوصیات ظاهری این نژاد میتوان به رنگ خالص سفید تا طلایی اشاره کرد . همچنین طرح شاخهای این نژاد هم بسیار منحصر به فرد میباشد. نرها در ۴ سالگی بیش از ۱۲۰۰ کیلوگرم وزن دارند وسرعت رشد آنها زیاد است.وزن ماده ها بعد از بلوغ به ۶۱۰ کیلوگرم میرسد. وزن گوساله هنگام تولد ۵/۳۸-۳۶ کیلوگرم است و بازده لاشه در این نژاد در حدود ۷۰ تا ۷۳% می باشد.
به سبب نازک و باریک بودن گوساله، زایمان براحتی انجام میگیرد واحتمال سختزائی ۲% است.
از دیگر مشخصات بارز این نژاد می توان به بهره وری بالای اقتصادی در گله، کیفیت مناسب لاشه، دست وپا بسیار قوی، تولید گوشت سودمند با استفاده از نژاد خالص وآمیخته گری و ترکیب خوب بدن نیز اشاره کرد.
از مهمترین علل محبوبیت این نژاد در بین دامداران میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
الف) میزان ماربلینگ لاشه این نژاد بسیار بالا بوده و میتوان آن را جز پرگوشت ترین و کمچربی ترین گاوهای جهان دانست.
ب) راندمان بالا در وزن گیری گونه گوشتی
ج) بالا بودن وزن گوساله متولد شده
تلگرام : @Modiran8 ، @ModiranCo
اینستاگرام : @modiran_34401105
شماره تماس دفتر : ۰۳۱-۳۴۴۰۱۱۰۵ – ۳۴۴۰۱۳۹۳
واتساپ : ۰۹۳۳۲۹۸۷۲۱۴